top of page

Faret vild i ring-junglen? Lad os hjælpe med at afklare begreberne

Frierring, forlovelsesring, trolovelsesring, alliancering, vielsesring, par-ring, kærestering, venindering, vennering… Er du forvirret? Hvis du er, så er det ikke så sært. I denne artikel, vil vi forklare de forskellige betegnelser for ringe, der symboliserer relationer mellem mennesker.


Frierring

I To Form går vi ind for romantisk frieri, hvor den ene er nede på knæ. Frierringen er den ring, som anvendes i frieriet. En frierring er i princippet en forlovelsesring, men da vi i To Form forbinder ordet ”forlovelsesring” med en glat ring, som senere kan bruges som vielsesring, anvender vi ordet ”frierring” til forlovelsesringe med en ædelsten eller andre særlige finesser. En frierring er typisk en elegant og meget feminin ring.


Forlovelsesring, alliancering og trolovelsesring

I To Form oplever vi, at de fleste, der ringforloves, vælger en frierring, og at bejleren ikke får ring på før vielsen. For nogle år siden var det mere normalt, at partnerne udvalgte forlovelsesringene sammen, og at de betalte hinandens ringe. Dengang var forlovelsesringene typisk en glat ring lavet af hvid- eller rødguld, hvilket kaldes en alliancering. Mange får indgraveret sin partners fornavn samt forlovelsesdato. ”Trolovelsesring” er en gammel betegnelse for en forlovelsesring.


Vielsesring

Vielsesringe er de ringe, som anvendes i vielsesceremonien, og som derefter markerer, at deres bærere har indgået ægteskab. Partnernes ringe kan være ens eller forskellige. Vielsesringe er typisk allianceringe, og det kommende ægtepar får som regel deres vielsesdato indgraveret i ringene.


Par-ring, kæreste-ring, veninde-ring og venne-ring

En ring symboliserer en relation med andre af samme type ring - om det så er en romantisk, platonisk eller en helt anden form for relation. Par-ringe er altså ikke kun for kærester eller ægtefæller. En ring er et symbol på troskab.

Andre 
bottom of page