top of page

Fra usleben diamant...

Diamanten er den sten i verden, der bruges allermest i smykker og det er ikke uden grund, for med den rette slibning kan selv den mindste diamant stråle om kap med solen. Så kom med på en hurtig rejse fra usleben diamant til "happily ever after"

Når man skal vurdere en diamants kvalitet, arbejder man med "de fire C'er": Carat, Color, Clarity og Cut - karat, farve, klarhed og slibning. De første tre er givet fra naturens side, men den sidste, altså slibningen, er helt afgørende for hvor smuk en brillant man ender med.

Fra naturens side kommer diamanter i et væld af farver, former og størrelser og den rå diamant kan sagtens minde om en lille, ujævn sten eller et stykke ugennemsigtigt glas, så før de er klar til vielsesringen, skal der en slibning til. Den mest brugte slibning er brillantslibningen, hvor diamanten slibes symmetrisk med 57 eller 58 facetter, i en form, designet til at reflektere lyset bedst muligt.

På en velproportioneret brillant reflekteres lyset rundt i hele brillanten og forlader stenen i toppen. Er bunden for dyb, går lyset ud gennem bunden og brillanten ser mørkere ud. Er bunden for lav, reflekteres lyset ud i siden og brillanten kommer til at synes vandet.

Diamanter måles i karat (ct) - 1 karat svarer til 0,2 gram. Jo større diamanten er, jo større betydning har slibningen. Den højeste grad af slibning kaldes "Ideal", men ved især mindre brillanter vil slibninger af graderne "Good", "Very Good" eller "Excellent" være rigeligt smukke og ikke mindst lettere at komme i nærheden af rent økonomisk.

Hos To Form bruger vi primært brillanter af slibningerne "Very Good" og "Excellent" og hvis du er nysgerrig på hvordan de helt præcist tager sig ud, så er kom endelig forbi butikken i Vestergade og tag et kig - om det så er til hverdagssmykker eller den helt store "happily ever after", så finder vi noget, der passer til dig.

Andre 
bottom of page