top of page

Genbrugs guld – bogstavelig talt

Guld er et populært materiale at bruge til smykker og pynt, det er et flot ædelmetal, som ikke mister farven eller hurtigt mærkes af slid. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, hvorfor det har været populært igennem de sidste årtusinder. Men hvordan genbruges metallet i dagens Danmark?


Genbrug er i stigende grad populært - faktisk er det er ikke til at komme udenom. I takt med at der kommer mere og mere fokus på miljøet og klimaforandringerne, er genbrug blevet en stor del af den offentlige samtale. Vi går op i genbrug og det er kun godt! På den måde undgår vi ressourcespild og værner lidt om planeten.Hvorfor er det relevant at tale om genanvendt guld? Mennesket har været draget af guld igennem hele historien grundet metallets flotte, blanke ydre og høje værdi. Derfor er der også en god chance for, at guld er et af de mest genanvendte materialer. Det er igennem tiderne blevet formet og omsmeltet for igen at blive formet og senere omsmeltet igen. Denne cirkel kører stadig den dag i dag. Og guld har ikke kun økonomisk værdi - som oftest har det også en høj affektionsværdi, da mange os har smykker liggende, som er gået i arv i generationer. Selvom arvesmykkerne måske ikke passer til ens personlige stil, så har de stadig en høj affektionsværdi på grund af deres historie.


Hos To Form bruger vi en høj andel genanvendt guld. Det sker på to forskellige måder: Den første er, når gamle smykker og rester fra produktionen sendes til affinering, hvor guldet renses skånsomt, før det bliver sendt tilbage i omløb, som små kugler af 24 karat finguld, der ligner nyt guld.


Den anden måde at genanvende guld på, er et af vores kernetilbud. Her omsmelter vi kundens eget guld og støber nye smykker af det. Det kan for eksempel være arvesmykkerne, der lå og samlede støv, og som bliver omsmeltet til vielsesringe, der således "fødes" med affektionsværdierne og minderne fra de gamle smykker. En smuk måde at bære familiehistorien videre hver dag.


Du kan læse lidt mere om vores arbejdsgange omkring omsmeltning lige her.

Andre 
bottom of page