top of page

Fingrenes betydninger

I denne artikel, har vi samlet en række fortolkninger på brug af fingerringe – der er dog ingen endegyldige fortolkninger. Tag det til dig, som du finder meningsfuldt eller tag indlægget som hyggelæsning. Sæt dine ringe på de fingre som du kan lide at bære dem på.


Lillefingeren

Lillefingeren udtrykker indadvendthed, distance fra omverden og kreativitet. Fingeren forbindes med Merkur, som er den romerske gud for kommunikation, handl og rejser. Lillefingeren kædes sammen med elementet vand.


Ringfingeren

En ring på ringfingeren indikerer, at personen er optaget. I Danmark sættes forlovelsesringen ofte på venstre ringfinger og vielsesringen på højre ringfinger. I andre lande anvendes venstre ringfinger både til forlovelsesringen og vielsesringen. Ringfingeren forbindes med Apollon, den romerske gud for spådom, helbredelse og kunst. Ringfingeren forbindes endvidere med jordelementet.


Langfingeren

En ring på højre langfinger er tegn på, at personen er kongens budbringer. Eksempelvis bærer medlemmer af Frimurerordenen ring på højre langfinger. En ring på langfingeren kan fortolkes som et ønske om øget selvtillid. Langfingeren forbindes med Saturn og med at påtage sig ansvar. Langfingeren forbindes derudover med elementet rum.


Pegefingeren

Doktorringe, signetringe og familieringe bæres på pegefingeren. En ring på pegefingeren kan fortolkes som et ønske om øget selvtillid. Pegefingeren forbindes med Jupiter og dermed med magt og stolthed. Du kender måske situationen, at du er i en forsamling, hvor én person konstant rækker hånden op for at gøre sig bemærket. Gestussen kan på den ene side være et tegn på høflighed, fordi personen venter til, at det bliver hans eller hendes tur, men måske kommer du i stedet til at tænke lidt jantelovsagtigt om personen. Jupiter var lederen over alle romerske guder. Desuden forbindes fingeren med elementet luft.


Tomlen

I nogle tilfælde er en ring på tommelfingeren et symbol på homoseksualitet, i andre tilfælde er det en fashion statement eller et spørgsmål og smag og komfort. Tomlen symboliserer magt, velstand, selvstændighed og viljestyrke og kædes sammen med elementet ild.


Andre 
bottom of page