top of page

Tahiti perler

Tahiti perler er forholdsvis sjældne, men i To Form har vi et par stykker liggende, så du har chancen for at få speciallavet et smykke med en tahiti perle. I dette blogindlæg kan du blive lidt klogere på de særlige tahiti perler. Perlernes dronning og dronningernes perle.

En perle er en ædelsten, men det er ikke en sten. Perler gror inden i østers, og en perles farve er bestemt af farven på østersens læbe. Tahiti perler dyrkes i Pinctada Margaritifere, som har en sølvfarvet eller sort læbe. Langt størstedelen af denne type perler dyrkes i laguner i Tahiti i Fransk Polynesien, som ligger midt i den sydlige del af Stillehavet. Perlerne findes i næsten alle regnbuens farver. Den helt sorte perle kaldes ”Nattens Dronning”. Nattens Dronning er den mest eftertragtede men ikke den mest kostbare perle.

Ikke to perler har ens form, det er en del af deres charme.


Myter

Ifølge en polynesisk legende besøgte Oro, guden for fred og frugtbarhed, jorden via en regnbue. Oro medbragte en magisk østers kaldet Ufi til det polynesiske folk. Da Oro opdagede den smukke sorte perle, som lå gemt i østersen, forærede han den til prinsesse Bora Bora som tegn på sin kærlighed til hende.


En anden myte lyder således: Fuldmånen badede i det mørke hav. Månens lysstråler lokkede østersene op til overfladen, hvor de skinnede, idet månens skær dansede henover duggen, som lå som sarte tæpper over dem. Som tiden gik, omfavnede duggen perlerne med blå, grønne, gyldne og røde nuancer.


Pas på dine perler

Undgå at få sæbe eller andre unaturlige produkter på dine perler og opbevar dem i en stofpose, så de ikke bliver ridsede. Dine perler holder sig bedre, hvis de ofte er i kontakt med din hud, som beriger perlerne med varme og fedt

Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Recent Posts