top of page

Tahitiperler

Tahitiperler er forholdsvis sjældne, men i To Form har vi et par stykker liggende, så du har chancen for at få speciallavet et smykke med en tahitiperle. I dette blogindlæg kan du blive lidt klogere på de særlige tahitiperler.

Perler ligger i kategorien ædelsten, selvom det er ikke en sten. Perler gror i østers, og en perles farve, er bestemt af farven på østersens læbe. Tahitiperler dyrkes i Pinctada Margaritifere, som har en sølvfarvet eller sort læbe. Langt størstedelen af denne type perler dyrkes i laguner i Tahiti i Fransk Polynesien, i den sydlige del af Stillehavet. Perlerne findes i næsten alle regnbuens farver. Ikke to perler har ens form - det er en del af deres charme.


Myter

Ifølge en polynesisk legende besøgte Oro, guden for fred og frugtbarhed, jorden via en regnbue. Oro medbragte en magisk østers kaldet Ufi til det polynesiske folk. Da Oro opdagede den smukke sorte perle, som lå gemt i østersen, forærede han den til prinsesse Bora Bora som tegn på sin kærlighed til hende.


En anden myte lyder således: Fuldmånen badede i det mørke hav. Månens lysstråler lokkede østersene op til overfladen, hvor de skinnede, idet månens skær dansede henover duggen, som lå som sarte tæpper over dem. Som tiden gik, omfavnede duggen perlerne med blå, grønne, gyldne og røde nuancer.


Pas på dine perler

Undgå at få sæbe eller andre unaturlige produkter på dine perler og opbevar dem i en stofpose, så de ikke bliver ridsede. Dine perler holder sig bedre, hvis de ofte er i kontakt med din hud, som beriger perlerne med varme og fedt

Andre 
bottom of page