November 27, 2019

October 26, 2017

October 12, 2017

September 28, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Naturlige vs. syntetiske diamanter

Har du styr på forskellen mellem syntetiske og naturlige diamanter? Syntetiske diamanter har gjort deres indtog i smykkeverdenen. Det er stadig kun en lille procentdel sammenlignet med de naturlige diamanter, der bruges i smykker - men hvad er syntetiske diamanter overhovedet? Og hvorfor er det vigtigt at kende forskel?

 

 

Faktisk har man skabt syntetiske diamanter til industriel brug siden 1970'erne, men det er først indenfor de sidste 5 år, at teknologien er blevet god nok, til at de syntetiske diamanter kan produceres hurtigt nok og i en størrelse, der kan bruges i smykkeproduktionen.

 

Grundlæggende er forskellen mellem naturlige og syntetiske diamanter lille, da de kemisk og fysisk har de samme egenskaber, hvilket gør det svært at skelne mellem de to typer med det blotte øje. Alligevel anses den naturlige diamant som værende langt mere værdifuld, da de netop er naturlige og derved helt unikke. Ikke to (naturlige) diamanter er helt ens, modsat de syntetiske, der kan kopieres præcist igen og igen. Det unikke ved den naturlige diamant, giver også en følelse af sjæl, som de syntetiske diamanter ikke har.

 

Lighederne mellem de naturlige og de nye syntetiske diamanter har ført til diskussion i smykkebranchen i forhold til, hvordan de to typer af diamanter bør markedsføres. Som markedet ser ud nu, er der enighed om, at når man "bare" taler om diamanter, er det de naturlige, der menes. Er diamanterne syntetiske, kaldes de netop syntetiske diamanter. Nogle producenter markedsfører syntetiske diamanter, som bæredygtige og miljøvenlige, men som det ser ud lige nu, er der ikke belæg for at kalde den ene type diamant mere bæredygtig end den anden, da der - lidt skitseret - på den ene side er hele minedriften at tage stilling til og der på den anden side bruges meget energi i produktionen af syntetiske diamanter.

 

Hos To Form bruger vi kun naturlige diamanter fra leverandører, der kan sikre, at diamanterne ikke stammer fra konfliktområder.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© ToForm ApS    |    Vestergade 24    |    8000 Aarhus C    |    Tlf: 86243424    |    info@toform.dk    |   Cookies

  • fbw.png
  • instaw.png
  • ytow.png