© ToForm ApS    |    Vestergade 24    |    8000 Aarhus C    |    Tlf: 86243424    |    info@toform.dk    |   Cookies

  • fbw.png
  • instaw.png
  • ytow.png

October 12, 2017

September 28, 2017

Please reload

Recent Posts

PÅ FRIERFØDDER – GØR DET PERSONLIGT!

September 22, 2017

1/3
Please reload

Featured Posts

Har du styr på forskellen mellem naturlige og syntetiske diamanter?

Syntetiske diamanter har gjort deres indtog i smykkeverdenen, på nuværende tidspunkt udgør de en meget lille procentdel af diamanter brugt i smykker sammenlignet med naturlige diamanter. Men hvad er syntetiske diamanter helt præcis, og hvorfor er det vigtigt at kende forskel?

 

 

Når vi taler om diamanter i dagligdagen, forestiller de fleste sig nok en flot ædelsten, der er blevet til over flere millioner år, skabt i jordens indre og senere minet af mennesker. Disse diamanter er stadig de mest almindelige at bruge i smykker. Det er også dem To Form bruger i alle vores smykker. Når man i faget bruger ordet ”diamant”, er man forpligtet til at bruge de naturlige diamanter.

 

Indenfor de sidste par år har syntetiske eller laboratorie-dyrkede diamanter fået en større rolle at spille, hvorfor det er vigtigt at skelne mellem de to typer diamanter. Selvom man har skabt syntetiske diamanter siden 1970'erne, er de som oftest blevet brugt til industriel brug. Det er først indenfor de seneste 5 år, laboratorierne har haft teknologien til at skabe syntetiske diamanter hurtigt nok og store nok til smykkebrug.

 

 

Grundlæggende er forskellen mellem naturlige og syntetiske diamanter lille, da de kemisk og fysisk har de samme egenskaber. Dette gør det også svært at skelne mellem de to typer, dog findes der værktøjer, der kan hjælpe her. Så hvorfor er det vigtigt at skelne mellem de to, hvis de er så ens i forhold til fysik og kemi? Det er det, da naturlige diamanter, som navnet antyder, stadig er naturlige. De er mere oprindelige og ædle, da de findes i naturen og er unikke hver især ligesom snefnug og fingeraftryk. Hvorimod, man kan skabe præcis den samme syntetiske diamant flere gange. Det er en af grundene til at To Form altid bruger naturlige diamanter, da de har mere sjæl end de syntetiske diamanter. Derudover bruger To Form kun en leverandør, der er sikker og kan garantere, at der ikke bruges konflikt eller blod diamanter.

 

Ligheden i fysik og kemi mellem naturlige og syntetiske diamanter har også ført til diskussion i smykkebranchen i forhold til, hvordan diamanterne hver især skal markedsføres. De syntetiske diamanter har fået navnet, da de har samme egenskaber, men er kunstigt frembragt. Dog har nogle markedsført syntetiske diamanter, som bæredygtige og miljøvenlige. Det er dog ikke bevist endnu, at den ene type diamant er mere bæredygtig end den anden, da der bruges meget energi på, når syntetiske diamanter skabes.

 

 

Kilder:

 

Christensen, Lone. ”Nyt fra Diamantkomiteen: Syntetiske diamanter på markedet – i smykkekvalitet.” 2018.

http://mediacache5.aktivguld.com/57/23/fea6-72ac-4062-bdc7-8e64b551edb5/20190114102837%20(1).pdf

 

Stone, Maddie. ”Beyond the Hype of Lab-Grown Diamonds.” 21. maj, 2019.

https://earther.gizmodo.com/beyond-the-hype-of-lab-grown-diamonds-1834890351

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us