top of page

Vestergadefesten 2019

For præcis en måned siden, den 1. juni, var jeg for første gang til Vestergadefesten i Aarhus. En dag som bød på frivilligt arbejde for Vestergadefesten, praktikantarbejde ved To Form og ellers bare en masse gode indtryk. Kom med på turen med en dag i en praktikants fodspor.Første gang jeg hørte om Vestergadefesten var til samtalen om praktikpladsen i To Form med Trine. Vi sad i det lille værksted bag disken, mens hun fortalte om, hvad de havde lavet til Vestergadefesten sidste år, og at de ønskede at arbejde videre på konceptet igen i år.


Jeg brugte derfor de næste par uger i fællesskab med den anden praktikant, Mette, på at føre videre på det forgangne års succes; Gift for en dag. Vi fandt pynt, præst og æresport, og hyggede os med at lave opslag på Instagram. En uges tid før festivalen, fandt vi på at lave et valg, hvor folk kunne komme ind i butikken og aflægge en stemmeseddel for at være med i lodtrækningen om et gavekort. Derefter stod den også på fotoshoot og valgplakater. Et oplagt valg nu Vestergadefesten lå lige imellem Europa Parlamentsvalget og Folketingsvalget.


Da dagen for den 1. juni oprandt, var det med både spænding og nervøsitet i maven, at jeg hoppede på cyklen og satte kurs mod Casa Carola for at starte dagen med morgenmad sammen med de andre frivillige kl. 7.30. Mit job var at hjælpe til med at rulle den famøse røde løber ud, hele vejen fra toppen af Vestergade ved Vesterbro Torv og helt ned til Magasin. Imens vi arbejdede, begyndte gaden så småt at vågne op. Butikkerne og caféerne åbnede op, folk begyndte at stille frem på gaden, og cykler kom kørende forbi.


Efter vi var færdige med den røde løber, var det straks videre til To Form for mig. Her skulle de sidste ting gøres klar inden åbningen. Kl. 10 stod jeg klar ved siden af en skuespiller, iført præstekåbe og høj hat, under æresporten parat til at vie de første par. Idéen med Gift for en dag, gik ud på at alle kunne komme forbi og blive gift, både par og vennepar. For at fuldende bryllupstemaet, havde vi lavet vielsesattester og jeg havde været på crash course med Frederikke for at lære at lave sølvringe. Noget jeg aldrig havde prøvet før, men som var super sjovt at lære.


Imens præsten, Søren, og jeg stod klar til at tage imod par, kunne jeg mærke nervøsiteten stige. Mette og jeg havde alligevel arbejdet på projektet i 3 uger, og det er altid noget helt særligt, at se det man har arbejdet på komme til live. Desværre var de første par, der gik forbi os ikke så giftevillige, som vi havde håbet på. Heldigvis var Søren en karismatisk mand, der var god til at snakke med folk, og efter lidt tid fik vi vores første par gift. Til latter og glæde for parret.


Mens vi nærmede os middag, kunne man mærke stemningen stige, mens flere besøgende kom til Vestergade, og vi kunne høre snakken og musikken fra den anden side af Grønnegade. Stemningen nåede et højdepunkt, da vi kunne høre trommerne, musikken og råbene fra årets Pride parade, der langsomt kom drejende om hjørnet. Dette var en oplagt tid til en pause, så vi lukkede ned for giftestanden, og trak os tilbage til kontoret i kælderen til en sandwich. Jeg gik tilbage ovenpå efter lidt tid, hvor Pridens lange slange af mennesker stadig var på vej gennem gaden. Et dejligt syn med så mange glade mennesker, der gav et stort stemningsboost til en allerede god dag.


Brudepar under æreport til Gift for en dag

Efter de sidste Pride deltagere havde forladt Vestergade, åbnede vi for giftestanden igen. Denne gang var der fuldt tryk på par, der var klar til at blive gift. Jeg satte mig på dette tidspunkt over til den anden stand, vi havde kørende. Nemlig et mindre outlet af Trine Wilkens’ smykker. Her sad jeg sammen med hendes datter og stod for dagens andet event; valget. Vi sørgede for at give stemmesedler til alle, der havde lyst til at deltage i konkurrencen, så de kunne smide den i stemme boksen inde i butikken.


Alle de besøgende var søde og rare, de ville gerne være med i konkurrencen og efter den første time, ville de også gerne giftes. Alt i alt var det en dejlig dag, og som enhver planlægger ved, var det dejligt at det forløb over al forventning, og der ikke var problemer. Så jeg anser min første Vestergadefest som en succes.


Efter To Form lukkede, var jeg færdig med mine praktikant duties og skulle tilbage og være frivillig for Vestergadefesten. Dette stod først og fremmest på en bomvagt i selskab med en af de andre frivillige, derefter aftensmad før det var tid til at rulle dele af den røde løber ind igen. På den måde nåede jeg fuld cirkel, inden jeg igen hoppede på cyklen på vej hjem kl. 21. En fin afrunding på en lang dag med masser af gode oplevelser.
Featured Posts
Kom tilbage igen snart
Når indlæg er udgivet, kan du se dem her.
Recent Posts