November 27, 2019

October 26, 2017

October 12, 2017

September 28, 2017

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Ringen som symbol

En ring er et symbol på fuldendthed og evig troskab, fordi den hverken har en begyndelse eller en ende. Frier-ringe og vielsesringe er i forlængelse heraf symbol på, at to partnere har lovet hinanden troskab, og at de er nået til et punkt, hvor de anser deres forhold som værende fuldendt (perfekt i sin uperfekthed). Gaveudveksling er en måde, hvorpå mennesker i hele verden skaber og vedligeholder relationer med andre mennesker. Vielsesringe og forlovelsesring er en synlig måde at markere en alliance mellem to mennesker på, men som du kan læse herunder, er det ikke den eneste måde.

 

Lidt historie

Vielsesringe anvendes i hele verden i dag. I Middelhavsområdet kan ringene spores tilbage til før kristendommens udbredelse. I Norden brugte man før trolovelsesringens (forlovelsesringens) udbredelse en knyttet knude eller en guldmønt slået i to som symbol på ægteskabelig forening.

I det 16. århundredes Danmark blev kvindens ”ja” markeret med en udveksling af fæstensgaver. Typiske fæstensgaver var halskæder og armbånd og en såkaldt ”slangering”. Slangeringen var et stykke ædelmetal snoet som en spiral, hvorfra stykker kunne blive klippet af og brugt som betalingsmiddel. Slangeringens ender mødtes ikke – i modsætning til trolovelsesringens– og den var ikke en prydgenstand, men et betalingsmiddel.

 

Danskerne var længe om at tage traditionen med frier- og vielsesringe til sig, fordi ringe var forbundet med konger og guder, og så var de ikke så meget værd rent økonomisk som fæstensgaver. Først i 1800-tallet blev ringen et almindeligt ægteskabssymbol i alle samfundslag i Danmark.

 

Blandt fiskere har det førhen været skik at bære ørering for beskyttelse og som betaling til overfarten til dødsriget i tilfælde af, at han faldt ombord. Når fiskeren fandt sin udkårne, forærede han den ene ørering til hende.

 

Hvad med i dag?

Det historiske tilbageblik viser, at man sagtens kan blive både forlovet og gift uden at markere det med en fingerring. I nutidens Danmark er elementer som personlig stil og arbejdsliv faktorer, som spiller ind i valget af ringe. Måske har du lyst til at gøre som fiskeren, eller måske vil du tage traditionen med knuden til dig.

 

I dag er der ikke nogen fast måde at gøre tingene på. Mange par udveksler stadig fingerringe under vielsesceremonien, men i nogle tilfælde er det kun den ene ægtefælde, som bærer ring. Nogle vælger at vielsesringen er en ørering, tåring eller tungepiercing, og andre har en ring i en halskæde. Det mest udbredte er dog fingerringe, hvori forlovelsesdatoen, vielsesdatoen og ægtefællens fornavn er indgraveret.

 

Hvilken hånd?

I Sydeuropa bæres vielsesringen ofte på venstre hånd, da romerne mente, at der gik en blodåre direkte fra ringefingeren på venstre hånd til hjertet. I Danmark er det tradition at bære forlovelsesringen på venstre hånd og vielsesringen på højre hånd. I vestlige lande bruges højre hånd til at fastslå aftaler og til at sværge troskab, hvilket vielsesringen på højre hånd afspejler.

 

Ekstra symboler

Både frier-ringe og vielsesringe kan være glatte eller have udsmykning. I To Form elsker vi, at lege med former, derfor har du rig mulighed for at finde et par unikke ringe.