top of page

På frierfødder – gør det personligt!

I To Form opfordrer vi til kreativt frieri. Det er ikke ringens pris eller diamantens størrelse, der gør et vellykket frieri, men derimod personlighed i handlingen. Først og fremmest er frieri en kærlighedserklæring. Der er mange traditioner og symboler forbundet med at fri, men udvælg dem, der passer til dig selv og din udkårne.


Traditionelt set frier manden, med mindre det er skuddag. Vi opfordrer dog også alle gifteklare kvinder til at tage det første skridt ind i ægteskabet. I denne artikel kan du læse om et udvalg af traditioner og symbolske handlinger forbundet med frieri.Personlighed giver point hos din udkårne

I To Form går vi ind for personlighed, og vi går ind for et velovervejet frieri. Overvej følgende når du planlægger at fri:

  • Hvad gør din kæreste særlig?

  • Hvad er din kærestes stil?

  • Hvilke interesser har din kæreste?

  • Hvilke værdier har din kæreste?

  • Hvad gør jeres forhold unikt?

Hvis du kan flette dine overvejelser ind i selve frieriet, vil det helt sikkert give dig ekstra point. Vi hjælper dig gerne med at personliggøre ringen eller ringene. Eksempelvis havde vi engang en kunde, som skulle fri til sin franske kæreste, så for at skabe et fransk touch, trykkede vi et ostehul ned i støbesandet og støbte ringen deri.


Ringen

I behøver naturligvis ikke en ring for at kalde jer forlovede, men ringen er et synligt symbol på, at I har indgået en aftale om troskab. Traditionelt set udvælger og køber manden ringen, som han overrækker sin udkårne som gave i den overraskende frier-handling. Det at give en gave er en måde, hvorpå mennesker i hele verden skaber og vedligeholder relationer med andre mennesker. Frierringen er en gave fra dig til din elskede. Lægger du din sjæl i at finde en ring til din udkårne, bliver ringen til mere end blot en genstand, den bliver til et symbol på dine intentioner om at overraske og glæde denne særlige person i dit liv og få hende eller ham til at føle sig betydningsfuld. Når du har friet og din udkårne eller I begge har fået ring på, er i ”ringforlovede”.


Ned på knæ

At falde på knæ er et symbol på, at du tilbeder og beundrer din udkårne og at du er ydmyg. Det er lige netop ydmygheden, der på én gang gør frieri skræmmende og helt vildt romantisk.


Timing

Ifølge gammel tro giver det held at forlove sig, når månen er tiltagende, men ikke på en Tycho Brahes dag. I middelalderen mente man, at det gav held at forlove sig på en onsdag eller fredag, men senere hen er tirsdag udvalgt som den bedste dag. Men altså. Vælg den dag, hvor du føler, at tiden er rigtig.


Gøremål:

  1. Find din udkårne

  2. Vælg en ring

  3. Spørg eventuelt forældrene

  4. Ned på knæ

  5. Få dit svar

- og elsk med alt du har.

Andre 
bottom of page